Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

PLEX FORMULA előnyös hatásai a hajra

MIKOR TALÁLTÁK FEL A PLEX FORMULÁT?

A plex formulát csak néhány évvel ezelőtt fejlesztették ki USA-ban, de már egyből be is robbant a fodrászkozmetikai piacra, köszönhetően annak, hogy a hírességek egyből „lecsaptak” rá - és azóta is előszeretettel kérik fodrászuktól a plex kezeléseket és a plex tartalmú termékek használatát.

MI AZ A PLEX FORMULA?

A plex formula egy olyan összetett, korszerű, speciális hajkondicionáló vegyület, amely az aminosavak és a cukrok közötti kondenzációból származik. A két komponens egyesítése lehetővé teszi egy pozitív töltésű molekula előállítását, amelynek köszönhetően a plex formula egy nagyon nagy teljesítményű, sokoldalú hajkondicionálóként méltán vált világhírűvé.

A hajszálak belsejében található diszulfid kötések kémiai, termikus és mechanikai folyamatok során felbomlanak (például hajfestés, melírozás, szőkítés, dauerolás, tartós hajegyenesítés, stb), ami károsodott hajhoz vezet. A plex formula úgy működik, hogy a hajszálakban talált egyszeres kénes hidrogénkötéseket újra összekapcsolja, hogy diszulfid kötéseket hozzon létre - ezáltal tulajdonképpen egy kötéssokszorozó hatóanyag.

Elősegíti továbbá a vízmolekulák hajszálakhoz tapadását is, ezáltal minden helyzetben fenntartja a megfelelő hidratáltsági szintet, még nagyon száraz környezetben, vagy éppen ellenkezőleg, nagy páratartalom mellett is. A film, amelyet a hajon hoz létre, szintén védő hatást fejt ki a hajra agresszív vegyi anyagokkal szemben.

MIT TESZ A PLEX FORMULA A HAJSZÁLBAN?

Ez a molekula képes arra, hogy újra összekapcsolja a hajban lévő sérült kötéseket a fodrászok által alkalmazott különböző kémiai folyamatok előtt, alatt és után egyaránt.
Megőrzi a haj lemezszerkezetének épségét, újrastrukturálja és újjáépíti a haj belsejében lévő károsodott keratinkomplexet, egyúttal természetes védő filmréteget képez a haj külső szerkezetén, miközben táplálja és hidratálja a hajszálakat.

MELY IMPERITY TERMÉKEKBEN TALÁLHATÓ PLEX FORMULA?

Tudtad? Az Imperity termékek olyan értékes, természetes összetevőkkel is lettek gazdagítva, mint pl.: növényi olajok és vajak, melyek segítenek hozzájárulni a haj erejének, fényének, ápoltságának helyreállításához.

MIÉRT JÓ A PLEX FORMULA A HAJRA?

Mi szükséges a hajápoló termékekben a haj egészségének helyreállításához? Legfőképpen nedvesség és fehérje. Az Imperity fejlesztő laboratóriumaiban olyan formulákat hozott és hoz létre, amelyben a termékek összetevői együtt, szimbiózisban biztosítják a haj nedvesség- és fehérjetartalmának megfelelő egyensúlyát. A Plex formulával történő kezelés különösen ajánlott a következő eljárások alatt és után: hajfestés, szőkítés, melírozás, dauer, tartós kiegyenesítés.

Az eredmény könnyű és puha haj, nagyon fényes és puha tapintású.